<h2>ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ STUDIOS ΑΛΚΥΟΝΗ - ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ</h2><p>Περάστε ονειρεμένες διακοπές σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.alkyonistudios.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...</h2><p>Πλήρης εξοπλισμός δωματίων με θεα βουνό ή θάλασσα</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.alkyonistudios.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ</h2><p>Αξιοθέτα, παραλίες και περιοχές για όλες τις προτιμήσεις...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.alkyonistudios.gr/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Αξιοθέατα

ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ

Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη (διαστάσεων 40x50 μ.) και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Παρόλα αυτά υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τον Γιάννη Πετρόχειλο το 1951. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και το νερό έχει βάθος 10 μ. έως 40 μ. Σταλακτίτες ηλικίας 20.000 χρόνων με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Αξίζει όταν επισκεφθείτε την Κεφαλονιά να κάνετε βαρκάδα στο σπήλαιο, έτσι άλλωστε γίνεται και η ξενάγησή του.


ΦΑΝΑΡΙ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα στην περιοχή του Αργοστολίου, λίγο πιο πέρα από της φημισμένες Καταβόθρες και ακριβώς στην είσοδο του κόλπου του Αργοστολίου, στην περιοχή που ονομάζεται Άγιοι Θεόδωροι, βρίσκεται το Φανάρι. 

Το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων εγκαινιάστηκε το 1928 και εντάχθηκε στο δίκτυο των φάρων της Ελλάδας το 1863. Είναι έργο του J.P.Kennedy. 

Το 1953 στους σεισμούς της Κεφαλονιάς ο φάρος καταστράφηκε για να ανακατασκευαστεί αργότερα σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια.


ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ

Οι Καταβόθρες στην Κεφαλονιά ανήκουν στα πολλά γεωλογικά αξιοθέατά της. Βρίσκονται σε μια απόσταση 2km περίπου από το Αργοστόλι, στο ακρωτήριο των Αγίων Θεοδώρων. Οι Καταβόθρες είναι ρωγμές – ανοίγματα δίπλα στη θάλασσα, όπου μπαίνει το νερό και ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας υπόγεια σχεδόν ολόκληρο το νησί.

Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε το 1963 όταν οι γεωλόγοι Viktor Maurin και Josef Zötl από το Πολυτεχνείο του Γκρατς, έριξαν 160 κιλά βαφής σε μία από τις καταβόθρες. Δύο βδομάδες αργότερα ίχνη χρώματος βρέθηκαν σε πηγές στην άλλη πλευρά του νησιού, 14 χλμ. μακριά, όπως επίσης και στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.

Παλαιότερα η δύναμη της ροής των νερών χρησιμοποιήθηκε για να κινεί νερόμυλους, οι οποίοι όμως σήμερα παραμένουν αχρησιμοποίητοι.Οι μύλοι τοποθετήθηκαν από τον Άγγλο Stewens, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το φαινόμενο. 


ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ

Ονομάστηκαν έτσι εξαιτίας του μεγέθους τους και θεωρούνται σημαντικά κυρίως για τις πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτά για την ελληνική οχυρωματική τέχνη την Μυκηναϊκή εποχή.

Τα Κυκλώπεια Τείχη βρίσκονται έξω από το χωριό Ραζάτα και αποτελούν ερείπια των τειχών της αρχαίας πόλης Κράνης (7ος και 6ος π.Χ.), τα οποία είχαν περίμετρο περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων.

Στην περιοχή, συναντάμε ακόμα ερείπια κτιρίων καθώς και έναν δωρικού ναού αφιερωμένου στη Θεά Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη. Στο αρχαιολογικό μουσείο του Αργοστολίου υπάρχει μια επιγραφή για του λόγου το αληθές, με την αφιέρωση «Τριοπίς Δάματρι και Κόρα».